För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.
  • FAQ
  • Betalning
  • Frakt och leveranser
  • Returer och reklamationer
  • Integritetspolicy & Cookies

FAQ

Hur handlar jag på lollobernieshop.com?

Hitta det du söker

Hitta den artikel du söker genom att klicka dig fram i vår produktnavigering. Du kan också använda vår sökfunktion. Skriv ditt sökord i sökfältet och klicka sedan på "Sök". När du hittat den artikel du är intresserad av klicka på "Köp"- eller "Välj"-knappen. "Välj"-knappen visas i de fall du måste göra ytterligare ett val, t ex välja storlek eller färg.

Varukorgen

Genom att klicka "Köp" läggs artikeln i din varukorg. I varukorgen ser du antal artiklar och din ordersumma. Samtliga priser i Lollo & Bernie Shop visas inklusive svensk moms.

Till kassan

När du har handlat klart klickar du på "Till kassan" som finns i varukorgen. Här kan du både ändra antal artiklar eller radera artiklar.

Bekräfta beställning

Kontrollera att din adress och innehållet stämmer innan du slutför din beställning. Notera att du måste vara minst 18 år för att få handla i Lollo & Bernie Shop. När alla uppgifter på kassasidan klickar du på "Betala och slutför köp".

Kvitto

När du får upp kvittot vet du att vi tagit emot din beställning. Samtidigt som du får se kvittot skickar vi ett mail till den e-postadress som du angivit vid registrering där vi bekräftar att vi mottagit din beställning. Skriv gärna ut kvittot som du får upp på skärmen och spara det.

Vilket betalsätt kan jag välja på lollobernieshop.com?

På lollobernieshop.com handlar du säkert och smidigt via kort. Läs mer under BETALNING.

Hur lång leveranstid har ni?

Om inget annat anges skickas produkterna inom 3-5 dagar från vårt lager i Habo, Sverige.

Vilka leveranskostnader tillkommer när jag handlar online?

Till adresser inom Sverige tillkommer en fraktkostnad om 49 kr.

Hur returnerar jag en vara jag köpt på lollobernieshop.com?

Du har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter mottagandet av din vara. Du som köpare står för att betala för returtransport till GEP TC Promoshop lager i Habo, Sverige, och är ansvarig för produkterna till dess att vi mottagit din retur. När vi mottagit din retur får du en full återbetalning av produktkostnader till det kredit- eller betalkort som används för att köpa artikeln, förutsatt att produkterna är i godkänt skick.

Följ nedan steg för att göra en retur

  1. Kontakta GEP TC Promoshops kundtjänst på: lollobernieshop@gepdesign.se och meddela att vilka varor du vill returnera. Du måste kontakta oss inom 14 dagar från att du mottagit din vara. Vi skickar dig då ett returformulär.
  2. Fyll i returformuläret
  3. Se till att alla produkter är oskadade, i sin originalförpackning och säljbart skick
  4. Returnera varorna till: Gep Design – TC Promoshop C/O Dreamlogistics
    Fanérgatan 14B, 566 33 Habo, Sweden

OBS! Transportrisk ligger hos kund. Detta innebär att konsumenten är skyldig att betala för de artiklar som kommit bort eller skadats under transporten tillbaka till Lollobernieshop. Be alltid om kvittens från ditt ombud när du genomför en retur till oss. På så vis är sändningen alltid spårbar.

Hur reklamerar jag en vara jag köpt på lollobernieshop.com?

Om du har mottagit en skadad vara uppmanas du att kontakta oss omgående för reklamation av varan. Vi tar ansvar för uppenbara material- eller produktionsfel på varor levererade från lollobernieshop.com. Vi följer Konsumentverkets regler vid reklamation av konfektionsvaror. Läs mer HÄR. Vid behov av att reklamera en vara mailar du följande till lollobernieshop@gepdesign.se

  1. Tydliga bilder på skadan
  2. Ordernummer
  3. Kort beskrivning av vad som har hänt.

För att GEP TC Promoshop ska kunna göra en korrekt bedömning och behandla din reklamation ber vi dig att behålla produkten, produktens förpackning och transportförpackningar tills reklamationen är utredd.

Om GEP TC Promoshop godkänner reklamationen kommer vi att ersätta den felaktiga produkten med ny produkt, avhjälpa felet eller återbetala inköpspriset. Vi strävar efter att skicka ut nya eller reparerade produkter inom 30 dagar efter mottagandet reklamationen, men det kan ta längre tid, beroende på vilken typ av produkt det gäller.

GEP TC Promoshop förbehåller sig rätten att neka en reklamation om produkten inte är felaktig enligt villkoren i den svenska konsumentköplagen lagen eller annan relevant handling. När det gäller krav, följer vi riktlinjer ifrån svenska nationella Reklamationsnämnden (ARN).

Om vi kräver att ni returnerar produkten till oss, betalar GEP TC Promoshop returfrakten för godkända reklamationer

Hur sker återbetalning när jag returnerat eller reklamerat en vara?

Fakturabeloppet justeras så fort det att returen inkommit till lollobernieshop och vi meddelat DIBS. Var vänlig notera att det kan ta upp till 10 arbetsdagar innan vi registrerat att vi fått din vara i retur. Återbetalning/justering av retur sker senast 30 dagar efter att returen registrerats. Returrätten gäller inte för presentkort, underkläder, badkläder, kosmetik och örhängen.

Betalning

På lollobernieshop.com handlar du säkert och smidigt via kort. Vi använder oss av DIBS som betalpartner. När du betalar via DIBS handlar du tryggt och enkelt och kan alltid kontakta DIBS Kundtjänst om du har funderingar gällande din betalning. Med hjälp av DIBS kan vi erbjuda våra konsumenter betalning via Mastercard eller Visa.

När du klickar på "Betala" skickas en förfrågan vidare till din bank för verifiering av transaktionen. Om transaktionen medges skickas du vidare till kvitto-sidan. Om transaktionen inte medges skickas du tillbaka till föregående sida där ett felmeddelande visas.

När du godkänner din order kommer beloppet dras från ditt kort. Om någon produkt skulle vara slut i lager sätts pengarna tillbaka på ditt kort.

Notera att det endast är en referens till transaktionen och lagrar inget av din privata kortinformation. Betalningsmottagaren som visas på ditt kontoutdrag är "GEP TC Promoshop".

Frakt och leveranser

Om inget annat anges skickas produkterna inom 3-5 dagar från vårt lager i Habo, Sverige. De levereras antingen direkt hem till den adress du angivit i din beställning, eller till ett ombud. Till adresser inom Sverige tillkommer en fraktkostnad om 49 kr.

Returer och reklamationer

Returer

Du har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter mottagandet av din vara. Du som köpare står för att betala för returtransport till GEP TC Promoshop lager i Habo, Sverige, och är ansvarig för produkterna till dess att vi mottagit din retur. När vi mottagit din retur får du en full återbetalning av produktkostnader till det kredit- eller betalkort som används för att köpa artikeln, förutsatt att produkterna är i godkänt skick.

Följ nedan steg för att göra en retur

  1. Kontakta GEP TC Promoshops kundtjänst på: lollobernieshop@gepdesign.se och meddela att vilka varor du vill returnera . Du måste kontakta oss inom 14 dagar från att du mottagit din vara. Vi skickar dig då ett returformulär.
  2. Fyll i returformuläret
  3. Se till att alla produkter är oskadade, i sin originalförpackning och säljbart skick
  4. Returnera varorna till: Gep Design – TC Promoshop C/O Dreamlogistics
    Fanérgatan 14B, 566 33 Habo, Sweden

OBS! Transportrisk ligger hos kund. Detta innebär att konsumenten är skyldig att betala för de artiklar som kommit bort eller skadats under transporten tillbaka till Lollobernieshop. Be alltid om kvittens från ditt ombud när du genomför en retur till oss. På så vis är sändningen alltid spårbar.

Returformulär

Reklamationer

Om du har mottagit en skadad vara uppmanas du att kontakta oss omgående för reklamation av varan. Vi tar ansvar för uppenbara material- eller produktionsfel på varor levererade från lollobernieshop.com. Vi följer Konsumentverkets regler vid reklamation av konfektionsvaror. Läs mer HÄR. Vid behov av att reklamera en vara mailar du följande till lollobernieshop@gepdesign.se

  1. Tydliga bilder på skadan
  2. Ordernummer
  3. Kort beskrivning av vad som har hänt.

För att GEP TC Promoshop ska kunna göra en korrekt bedömning och behandla din reklamation ber vi dig att behålla produkten, produktens förpackning och transportförpackningar tills reklamationen är utredd.

Om GEP TC Promoshop godkänner reklamationen kommer vi att ersätta den felaktiga produkten med ny produkt, avhjälpa felet eller återbetala inköpspriset. Vi strävar efter att skicka ut nya eller reparerade produkter inom 30 dagar efter mottagandet reklamationen, men det kan ta längre tid, beroende på vilken typ av produkt det gäller.

GEP TC Promoshop förbehåller sig rätten att neka en reklamation om produkten inte är felaktig enligt villkoren i den svenska konsumentköplagen lagen eller annan relevant handling. När det gäller krav, följer vi riktlinjer ifrån svenska nationella Reklamationsnämnden (ARN).

Om vi kräver att ni returnerar produkten till oss, betalar GEP TC Promoshop returfrakten för godkända reklamationer

Återbetalning

Fakturabeloppet justeras så fort det att returen inkommit till lollobernieshop och vi meddelat DIBS. Var vänlig notera att det kan ta upp till 10 arbetsdagar innan vi registrerat att vi fått din vara i retur. Återbetalning/justering av retur sker senast 30 dagar efter att returen registrerats. Returrätten gäller inte för presentkort, underkläder, badkläder, kosmetik och örhängen.

Integritets Policy

GEP TC Promoshop works to ensure that your privacy is protected when using our services. We therefore have a policy setting out how your personal data will be processed and protected. Please stay updated to any changes to this Privacy Policy by visiting our website.

This Privacy Policy only concerns GEP TC Promoshops customers and users of our online services.

 

Who is responsible for your personal data?

GEP TC Promoshop AB (“GEP”), is the controller of the personal data you submit to us and responsible for your personal data under Regulation (EU) 2016/679 of the European Parliament and of the Council of 27 April 2016 on the protection of natural persons with regard to the processing of personal data and on the free movement of such data, and repealing Directive 95/46/EC (General Data Protection Regulation, or GDPR). GEP TC promoshop AB acts as the personal data processor.

 

Where is your personal data stored?

The data that we collect from you is stored within the European Union, but may also be transferred to and processed in a country outside of the EU. Any such transfer of your personal data will be carried out in compliance with applicable laws.

 

What types of personal data do we collect?

We will collect personal data that you submit to us, for example, when you place orders, contact our customer service or participate in competitions. The personal data that you submit to us may for example include contact information, date of birth and payment information. In addition, we may collect certain personal data from external sources such as credit information and address updates.

 

How do we use your personal data?

We may use your personal data for the following purposes:    

• To create and manage your personal account at GEP  

• To send text message notifications of delivery status    

• To contact you in the event of any problems with the delivery of your items   

• To answer your queries and to inform you of new or changed services   

• To send marketing offers such as newsletters  

• To make analyses in order to provide you with relevant marketing offers and information   

• To test and improve our systems by which the services are provided    

• To prevent misuse or improper use of our services

We will keep your data for as long as necessary to fulfil the purposes above or for as long as we are required by law. After this your personal data will be deleted.

 

What are your rights?

You have the right to request information about the personal data we hold on you at any time (free of charge once a year). If your data is incorrect, incomplete or irrelevant, you can ask to have the information corrected or removed. We cannot remove your data when there is a legal storage requirement, such as book-keeping rules or when there are other legitimate grounds to keep the data, such as unsettled debts. You can withdraw your consent to us using the data for marketing purposes at any time. You can contact us by sending a letter to GEP Communication Group ATT: Customer Service, Warfvingesväg 30 A. 112 51 Stockholm, Sweden.

 

Your letter should include:

Personal Data - ATT GEP's DPO.

 

I hereby request to get my personal data according to GDPR

........................................................................... (City and date ) .......................................................................... (Signature) ......................................................................... (Name, Social Security Number and address)

(e-mail/phone number) …………………………………………………………………….

 

Who has access to your personal data?

We never pass on, sell or swap your data for marketing purposes to third parties outside the GEP group. Data that is forwarded to third parties, is only used to provide you with the services mentioned above, for example shipping agents in connection with the delivery of goods, media agencies for distribution of newsletter and credit reference or debt collection agencies for the purpose of credit rating checks, identity checks and debt collection.

 

How do we protect your personal data?

We have taken technical and organisational measures to protect your data from loss, manipulation, unauthorised access. We continually adapt our security measures in line with technological progress and developments. To make card purchases with us as secure as possible, all information is sent in encrypted form.  This means that the information is passed through a secure connection and that your personal data cannot be read by external parties. For card purchases we work with an authorized payment agent that helps us to check directly with your bank that the card is valid for purchases. Our payment agent processes your card details according to the international security standard PCI DSS, which was developed by the card companies VISA, MasterCard, Diners, American Express and JCB. This means that your card details are processed with a very high level of security. When you pay by card, we reserve the right to carry out an identity check.

 

Cookies

A cookie is a small text file that is saved to, and, during subsequent visits, retrieved from your computer or mobile device. GEP uses cookies to enhance and simplify your visit. We do not use cookies to store personal information, or to disclose information to third parties. 

There are two types of cookies: permanent and temporary (session cookies). Permanent cookies are stored as a file on your computer or mobile device for no longer than 12 months. Session cookies are stored temporarily and disappear when you close your browser session. We use permanent cookies to store your choice of start page and to store your details if you select "Remember me" when you log in. We use session cookies when you use the product filtration function, to check whether you are logged in or if you put an item in your shopping bag

You can easily erase cookies from your computer or mobile device using your browser. For instructions on how to handle and delete cookies please look under "Help" in your browser. You can choose to disable cookies, or to receive a notification each time a new cookie is sent to your computer or mobile device. Please note that if you choose to disable cookies, you might not be able to take advantage of all our features.

 

Third-party cookies

We use third-party cookies to collect statistics in aggregate form in analysis tools such as Google Analytics. The cookies used are both permanent and temporary cookies (session cookies). The permanent cookies are stored on your computer or mobile device for no longer than 24 months. 

 

Links 

The site may include links to other websites which do not fall under our supervision. We cannot accept any responsibility for the protection of privacy or the content of these websites, but we offer these links to make it easier for our visitors to find more information about specific subjects.

 

If you want to complain

Anyone who considers that a company violates GDPR or other privacy laws may contact the Swedish Data Protection Authority (Datainspektionen). Read more on the Swedish Data Protection Authority web site.

 

Controller of personal data

GEP TC Promoshop AB Warfvingesväg 30A 112 51 Stockholm Sweden

Telephone: +46 (0)8 588 855 00 E-mail: Customerservice@gepcg.se

Company registration number: 559025-3893

Authorized representative: Petrus Joona VAT registration number:

VAT NO. SE559025-389301

 

Start > Kundservice
Annonser
0 Produkter
Totalt 0 SEK
Priser inkl. moms